Bruschetta s krémom z pečeného cesnaku so sušenými paradajkami
Cesnak patrí medzi afrodiziaká a je silným antioxidantom. Ale ruku na srdce, kto z nás si dá pri očakávaní romantiky niečo s cesnakom? Aromatické silice cesnaku sú predsa len trochu silný kaliber, ktorý by mohol prekonať afrodiziakálny účinok a romantiku skôr pochovať. Skúste ale pečený cesnak. Jeho chuť a vôňa je úplne iná, sladkastá, jemná a pre niekoho bude úplne novým chuťovým zážitkom.
Postup
Strúčiky cesnaku nelúpeme, ale veľkým a ostrým nožom ich pozdĺžne rozkrojíme v ich najširšom mieste. Rozkrojené polovičky cesnaku poukladáme vedľa seba na pekáč, pokvapkáme ich olivovým olejom a necháme zhruba 25 minút piecť na 190˚ C do mäkka, až kým nebude mať dužina strúčika cesnaku karamelovo hnedú farbu. Upečený cesnak vylúpeme a dáme do misky. Ešte horúci ho rozmixujeme na hladký krém a zmiešame s lyžicou olivového oleja. Podávame s nesolenými sušenými paradajkami na opečenej bruschette.
Energia: 869,27 kcal
Bielkoviny: 34,59 g
Tuky: 7,12 g
Sacharidy: 170,23 g
Draslík: 1 900,5 mg
Vápnik: 202 mg
Fosfor: 562,53 mg
Spýtajte sa, poradíme
Nebojte sa hovoriť o zdravotných problémoch a veciach, ktoré s tým súvisia. Spýtajte sa nás na to, čo vás trápi, a my vám poradíme. Tiež sa môžete pozrieť na odpovede na otázky, ktoré položili iní už pred vami, alebo si prečítať príbehy našich pacientov.
Poradňa
Srdečne Vás pozývame na Deň otvorených dverí v našich dialyzačných strediskách B. Braun Avitum v...
Celý článok
Obličková kalkulačka je online dotazník, ktorý vám na základe tzv. rizikových faktorov orientačne vypočíta možné riziko v...
Celý článok
Rozhovor s MUDr. Ivou Jordanov, nefrologičkou z Dialyzačného centra na pražskej Homolke a na Bulovke...
Celý článok